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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
28/03/2011 |
Data da última atualização: |
29/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARBOSA, M. M.; PINTO, G. A. S.; BRITO, E. S. de; RODRIGUES, R. D. P. |
Afiliação: |
Manuella Macêdo Barbosa, UFC; GUSTAVO ADOLFO SAAVEDRA PINTO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; Renata Débora Pinto Rodrigues, PIBIC. |
Título: |
Avaliação da eficiência de maceração enzimática no bagaço do pedúnculo de caju para a obtenção de carotenóides. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 18., 2010, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2010. p. 830-838. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Carotenoides; Pectinolítica. |
Thesagro: |
Bagaço; Caju. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/34083/1/AT10108.pdf
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Marc: |
LEADER 00682nam a2200181 a 4500 001 1883299 005 2017-05-29 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARBOSA, M. M. 245 $aAvaliação da eficiência de maceração enzimática no bagaço do pedúnculo de caju para a obtenção de carotenóides. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 18., 2010, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2010. p. 830-838.$c2010 650 $aBagaço 650 $aCaju 653 $aCarotenoides 653 $aPectinolítica 700 1 $aPINTO, G. A. S. 700 1 $aBRITO, E. S. de 700 1 $aRODRIGUES, R. D. P.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
05/02/2024 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
KITAKIMA, E. W.; NAKASU, E. Y. T.; INOUE-NAGATA, A. K.; SALAROLI, R. B.; RAMOS-GONZÁLEZ, P. L. |
Afiliação: |
ELLIOT WATANABE KITAJIMA, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; ERICH YUKIO TEMPEL NAKASU, CNPH; ALICE KAZUKO INOUE NAGATA, CNPH; RENATO BARBOSA SALAROLI, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; PEDRO LUIS RAMOS-GONZÁLEZ, INSTITULO BIOLÓGICO. |
Título: |
Tomato fruit blotch virus cytopathology strengthens evolutionary links between plant blunerviruses and insect negeviruses. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 80, 2023. |
ISSN: |
1678-992X |
DOI: |
10.1590/1678-992X-2022-0045 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
e20220045. |
Conteúdo: |
Tomato fruit blotch virus (ToFBV) is a blunervirus that causes blotches on mature tomato (Solanum lycopersicon L.) fruits in Italy and Australia in 2020, and was newly detected in Brazil. A cytological study on pericarp tissues from the blotched areas of infected fruits collected in Brasília, Brazil, revealed characteristic cell alterations. Small and slender bacilliform particles (ca. 25 nm wide × 100 nm long) were found accumulating in the perinuclear space and the lumen of the endoplasmic reticulum of the epidermis, peri- and mesocarp cells. No viroplasmlike inclusion was observed either in the nuclei or in the cytoplasm. |
Palavras-Chave: |
Kitavirus; Tomato fruit blotch virus. |
Thesagro: |
Doença de Planta; Tomate; Vírus. |
Thesaurus NAL: |
Solanum lycopersicum var. lycopersicum; Tomatoes; Transmission electron microscopy; Virus-like particles. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161639/1/AP-CNPH-05022024-Inoue-Nagata-et-al-2023b.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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